A ház története

Képek 1999-ből

Nagyításhoz vidd az egeret a kép fölé


A volt mozi épületeAz épülő intézményAz épülő intézményés ilyen lett


A ház története dióhéjban

Előzmények

1997-ben egy általános intézményi állapotfelmérés történt városunkban. Ennek a kultúrához kötődő adatait elemezve nyilvánvalóvá vált, hogy településünkön mindezideig hat különböző helyszínen és épületben folyt valamilyen közművelődési, közgyűjteményi, kulturális tevékenység. Ezen épületek többsége felújításra, korszerűsítésre szorult volna.

E helyzetfeltáró diagnózis birtokában s a továbblépés igényére alapozva döntött az önkormányzat képviselőtestülete az új beruházásról. Az alapkoncepció az volt, hogy olyan új, korszerű épület váltsa fel az eddigi széttagolt, korszerűtlen, nagy anyagi áldozatok árán felújítható, néhol alapvető komfortigényeket sem kielégítő épületeket, amely kulturált környezetben, hatékony szervezeti struktúrában biztosítja a könyvtári szolgáltatást és a közművelődés szervezését.

A teljesség igénye nélkül

Lehetetlen lenne mindenkinek felsorolni a nevét, aki közreműködött az új intézmény létrehozásában, csupán a legfontosabb közreműködők nevét rögzítik a következők:

Az utolsó napok

Ezek voltak a legizgalmasabbak. Szinte valamennyi közintézmény majd minden dolgozója közreműködött abban, hogy augusztus 20-án az épület fogadni tudja a város lakosságát.

webmester:

Az oldal Mozilla Firefox v. 2.0.0.11-re optimalizálva. Ajánlott felbontás: 1024*768